Agenda

Agenda

Ieder jaar vindt Keti Koti Zeeland plaats, een terugkerend feest rond 1 juli ter viering van de afschaffing van de slavernij. De Zeeuwse activiteiten zijn een initiatief van Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en worden georganiseerd rond de Zeeuwse slavernijmonumenten. 

Met Keti Koti (en bij alle activiteiten van Stichting Slavernijmonumenten Zeeland) is iedereen welkom. Keti Koti is een viering om onze verscheidenheid en verbondenheid te vieren. Zoekt u meer informatie, dan kunt u ons altijd mailen

Keti Koti Viering 2017

Keti Koti Zeeland

27 juni 2020 Keti Koti Viering, Abdijplein Middelburg (geannuleerd)
28 juni 2020 Keti Koti Viering, Vlissingen (geannuleerd)
29 juni 2020 Keti Koti, ZB Vlissingen (geannuleerd)
30 juni 2020 Wake, Balans Middelburg, aanvang 19 uur. 30 personen, 1,5 meter afstand
1 juli 2020 Keti Koti herdenking, Balans Middelburg, aanvang 10u30. 100 personen, 1,5 meter afstand.
1 juli 2020 Keti Koti Dialoogtas

 3 Oktober 2020 Slavernijwandeling, Balans Middelburg, aanvang 11 uur

 

vlaggenceremonie 2019

Van 27 t/m 29 juni 2020 zal in Middelburg en Vlissingen de Keti Koti Viering plaatsvinden. Met Surinaams & Caribisch-Nederlands eten, met muziek, lezingen, kunst en recreatie voor kinderen. Tijdens de viering worden de vlaggen van Zeeland, de Caribische delen en Suriname vriendschappelijk naast elkaar gehesen.

Ter nagedachtenis aan voorouders wordt op 30 juni 2020 een wake gehouden bij het Zeeuws Slavernijmonument op de Balans in Middelburg. Er zal zang zijn en traditionele rituelen. De wake begint om 19u00.

Wake 2018

Op 1 juli vindt de herdenking van het slavernijverleden plaats, een ceremonie met ontvangst door Zeeuwse overheidsinstanties. Er zullen speeches zijn en gedichten worden voorgedragen, waarna er kransleggingen plaatsvinden.

Kransen bij het Slavernijmonument

De video hieronder vertelt het slavernijverhaal dat elk jaar verteld, gevoeld en herdenkt wordt tijdens de Keti Koti Viering.

Meer activiteiten

Stichting Slavernijmonumenten Zeeland organiseert door het jaar veel meer activiteiten. Informatie hierover, zoals lezingen en deelname aan activiteiten, vindt u in agenda hieronder. 

Wilt u eerdere activiteiten terugzien? Neem dan eens een kijkje op de website van Stichting Monument Middelburg