Agenda

Stichting Slavernijmonumenten Zeeland organiseert door het jaar veel meer activiteiten. Informatie hierover, zoals lezingen en deelname aan activiteiten, vindt u in agenda hieronder. 

Maandelijks Wekelijks Dagelijks List Grid Tile
Geen evenementen gevonden!

Keti Koti 

Ieder jaar vindt Keti Koti plaats, het terugkerende feest rond 1 juli ter viering van de afschaffing van de slavernij. De Zeeuwse activiteiten zijn een initiatief van Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en worden georganiseerd rond de Zeeuwse slavernijmonumenten. 

Met Keti Koti (en bij alle activiteiten van Stichting Slavernijmonumenten Zeeland) is iedereen welkom. Keti Koti is een viering om onze verscheidenheid en verbondenheid te vieren. Zoekt u meer informatie, dan kunt u ons altijd mailen

Keti Koti Viering 2017

vlaggenceremonie 2019


Op 30 juni en 1 juli 2020 vond in Middelburg een Corona Keti Koti Viering plaats. 

Ter nagedachtenis aan voorouders werd op 30 juni 2020 een wake gehouden bij het Zeeuws Slavernijmonument op de Balans in Middelburg. Er was zang en traditionele rituelen.

Op 1 juli vond de herdenking van het slavernijverleden plaats, een ceremonie met ontvangst door Zeeuwse overheidsinstanties. De vlaggen van Zeeland, de Caribische delen en Suriname werden vriendschappelijk naast elkaar gehesen. Er waren speeches, waarna er kransleggingen plaatsvonden.

 


De video hieronder vertelt het slavernijverhaal dat elk jaar verteld, gevoeld en herdenkt wordt tijdens de Keti Koti Viering.


Eerdere activiteiten

Wilt u eerdere activiteiten terugzien? Neem dan eens een kijkje op de website van Stichting Monument Middelburg


Met dank aan

1 middelburg 2 vlissingen 3 zm4 provincie 6 muzeeum 7 ucr 8 zb 9 brasserie den olmen 10 CBK 11 dialoogtafel 12 zeeuwsarchief Logo_NiNsee Walch Moz logo1